My work

Over mijn werk

Ik ben vooral actief in de beeldende kunst, maar daarnaast ook in het theater/film.

Hoewel keramist van oorsprong, maak ik gebruik van zeer diverse materialen. Tekeningen, computerprints, zeefdrukken, kleur, foto’s, video en taal breng ik samen in ruimtelijke constructies. Solide materialen zoals keramiek, hout en metaal worden gecombineerd met vloeibare, kwetsbare materialen zoals water en parafine. De confrontaties tussen deze ‘werelden’ kenmerken mijn werk.

Individuele werken vormen samen tijdelijke installaties die een pas-de-deux aangaan met de tentoonstellingsruimte, die daardoor een extra betekenis krijgt.
Dit leidt tot de opzet van ‘installaties’ als levensgrote kijkdozen waar je door heen loopt. Het zijn werelden die voor het beschouwen betreden moeten worden en die de toeschouwer letterlijk en figuurlijk omhullen en tot onderdeel van het werk maken. Het beeld speelt een spel met de kijker.
Eerder de verleiding dan de confrontatie is daarbij de sleutel.

In een aantal werken speelt  beweging en dans een grote rol als metafoor voor het onderweg zijn. Ook water is een belangrijk thematisch element, niet alleen als inspiratiebron, maar ook als bewegelijk en doorschijnend materiaal.

In een op hol slaande wereld, waarin alles snel moet, focus ik in  mijn werk  in op de tijd, die daardoor als het ware fixeert.